L’Ajuntament insisteix a demanar la reobertura immediata del CAP de Santa Coloma al Departament de Salut

Divendres, 15 de maig de 2020 a les 10:00

L’Ajuntament insisteix, i ha tornat a demanar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya la reobertura immediata del Centre d’Atenció Primària de Santa Coloma de Cervelló per tal de garantir una atenció sanitària de qualitat i accessible a la ciutadania del municipi.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez, ha reiterat la seva preocupació davant les greus conseqüències que es poden derivar de la manca d’atenció primària al municipi, i així li ha transmès novament a la consellera de Salut, Alba Vergés.

La regidora de Salut, Jessica Muñoz, que manté contacte permanent amb CatSalut, també ha demanat la reobertura del CAP al director de Sector sanitari Baix Llobregat Centre Litoral i Hospitalet de Llobregat, a la directora del Servei d'Atenció Primària (SAP) Baix Llobregat Centre, i al director  de l’àrea bàsica de salut  Molí Nou-Santa Coloma de Cervelló.

Són moltes les persones del municipi que requereixen d’aquesta atenció primària, en especial la gent gran i les persones amb patologies cròniques. Tant el CAP Montclar com el CAP El Serral, els dos centres on es pot adreçar la població de Santa Coloma en aquests moments, no tenen una bona comunicació amb transport públic des del nostre municipi, i l’accés és complicat si no es disposa de transport privat. Això pot provocar que en aquests moments, les persones amb dificultats de mobilitat, que també són les més vulnerables, puguin estar desateses.

Per això, l’Ajuntament insisteix en la necessitat de reobrir de manera immediata el CAP del municipi, que es va tancar el passat 13 de març en una mesura que el consistori va entendre atesa la situació d’emergència sanitària que es vivia en aquell moment, però que ara cal solucionar.

Darrera actualització: 15.05.2020 | 08:34