Santa Coloma de Cervelló acull diumenge 29 de març una campanya especial de donació de sang

Dimecres, 25 de març de 2020 a les 16:00

Santa Coloma de Cervelló s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies.

Diumenge, el Casal de la Gent Gran de Santa Coloma de Cervelló comptarà amb un espai de donació, de 10 a 14 hores. Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat/stacoloma.

CASAL DE LA GENT GRAN DE SANT COLOMA DE CERVELLÓ
Plaça de les Vinyes, s/n

La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals. La situació actual fa molt difícil garantir que a ningú li falti sang a Catalunya.

El Banc de Sang fa una crida a la ciutadania per incrementar el ritme de donacions. Des de l’arribada del coronavirus, el nombre de donacions ha baixat i durant els propers dies es preveu que ho faci encara més.

Per aquest motiu és essencial que qui pugui vingui a donar sang en els propers dies.

Per ser donant de sang cal complir les següents condicions bàsiques:

  • Tenir entre 18 i 70 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • Trobar-se bé de salut
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Darrera actualització: 14.04.2020 | 23:12