Santa Coloma de Cervelló passa a la fase 1 el pròxim dilluns 25 de maig

Dissabte, 23 de maig de 2020 a les 16:30

El pròxim dilluns 25 de maig, Santa Coloma de Cervelló avançarà a la fase 1 del procés de desconfinament. El Ministerio de Sanidad ho ha fet oficial avui dissabte amb la publicació d’una nova ordre ministerial al BOE.

A la fase 1 continua vigent l’estat d’alarma, i cal seguir aplicant les mesures de prevenció recomanades, com ara:

  • el manteniment de la distància social
  • el rentat freqüent de mans
  • l’ús de mascaretes quan no sigui possible mantenir la distància de 2 metres a la via pública, en espais a l’aire lliure i en espais tancats d’ús públic o que estiguin oberts al públic. Al nostre municipi es mantenen les franges horàries per a sortir a passejar o fer esport, donat que superem els 100 habitants per km2 que estableix la normativa.

Algunes restriccions es flexibilitzen i s’introdueixen novetats:

Trobades i desplaçaments

Es poden fer trobades de fins a 10 persones que no conviuen al mateix domicili, tant a l’aire lliure com a casa.

A les trobades, s’ha de mantenir la distància de seguretat i, en cas que no sigui possible, s’han de reforçar altres mesures de prevenció, com rentar-se les mans sovint.

Pel que fa als desplaçaments, és permès desplaçar-se dins la mateixa regió sanitària.

Establiments i restauració

Poden obrir les terrasses dels establiments de restauració, que han de reduir a la meitat el seu aforament habitual. Les taules han d'estar a un mínim de 2 metres, i per agrups de màxim 10 pesones.

Es pot anar a comprar o gaudir de serveis en establiments que fins ara estaven tancats i que no superen els 400 m2. No cal cita prèvia.

Amb cita prèvia, es poden utilitzar els serveis concessionaris d’automoció, els d’inspecció tècnica de vehicles (ITV) i els centres de jardineria.

Es pot anar a comprar a mercats ambulants a l’aire lliure a la via pública, amb una quarta part de les parades habituals i amb un 30% de l’aforament.

És permès l’allotjament en hotels i establiments turístics, sense fer ús de les zones comunes.

Cultura, lleure i esport

És permès assistir a espectacles culturals d’un màxim de 30 persones en espais tancats, i d’un màxim de 200 persones a l’aire lliure.

Es poden visitar museus, amb restriccions del 30% de l’aforament.

Anar a biblioteques per al servei de préstec i devolució de llibres.

Fer esport a centres d’alt rendiment, instal·lacions esportives a l’aire lliure i centres esportius. S’ha de demanar cita prèvia i seguir les mesures establertes.

Participar en activitats turístiques per la natura en grups d’un màxim de 10 persones i mitjançant cita prèvia.

Culte i dol

Es pot anar a llocs de culte, sempre que no se superi un terç de l’aforament.

Celebrar vetlles i enterraments, tant públics com privats: de fins a 10 persones si es realitzen en espais tancats, i de fins a 15 persones si són a l’aire lliure.

També està permès el seguici per a l’enterrament o comiat per a la cremació de la persona difunta es restringeix a un màxim de 15 persones, a banda de la persona que l’oficia.

Darrera actualització: 29.05.2020 | 07:51