Punt Òmnia

Òmnia és un programa universal d’intervenció social de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb els Serveis Socials de l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló i la Fundació Pere Tarrés.

El nostre objectiu és, utilitzant com a instrument les noves tecnologies, cercar millorar i afavorir, tan individual com col·lectivament, la inclusió i la vinculació de les persones a la comunitat. A l’Òmnia trobareu cursos, tallers, xerrades i d’altres accions gratuïtes, normalment amb suport tecnològic, adreçades a la ciutadania.

Que us ofereix el Punt Òmnia?

ACCÉS LLIURE
Al Punt Òmnia trobareu una aula informàtica amb servei d’accés lliure per tal de connectar-vos a internet gratuïtament. També un servei de consultes tècniques i pedagògiques al voltant de les noves tecnologies, i una petita biblioteca i hemeroteca amb documentació sobre informàtica.

ESPAI FORMATIU
S’imparteixen cursos d’informàtica de nivell bàsic i usuari gratuïts i en horari de matí i tarda. Iniciació a la informàtica. Ofimàtica. Multimèdia. Smartphones. Interacció amb internet. Compres i tràmits. Xarxes socials. Seguretat. Recerca de feina per internet.  Creació de blogs i espais web.

ESPAI ENTITATS
Un dels principals objectius de l’Òmnia és el suport a entitats i associacions. Us oferim formacions a mida, col·laboracions en accions de l’entitat, suport en eines TIC de gestió i difusió, cessió d’espai, etc. Digueu-nos què necessiteu, i treballem plegats.

ESPAI LABORAL: RECERCA I/0 MILLORA DE FEINA
Les persones en situació de recerca o millora de feina disposen d’assessorament individualitzat per organitzar la seva recerca en línia, a més de cursos per millorar les seves competències. Aquest servei s’ofereix en col·laboració amb el Servei Local d’Ocupació i el Servei d’Ocupació de Catalunya.

ESPAI DONA
En coordinació amb les Dones pels 4 Cantons i la Regidoria d’Igualtat es fan accions relacionades amb la igualtat de gènere, i formació específica per a dones.

ESPAI GENT GRAN
Al Punt es fan cursos TIC específics per a gent gran, per tal d’evitar l’anomenada escletxa digital. L’ús bàsic dels aparells (Pc’s i smartphones), a banda de cursos per interactuar a internet (compres, xarxes, etc) són els més freqüents.

PUNT EXAMINADOR ACTIC
L’ACTIC és un certificat que emet la Generalitat i que acredita la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) davant de qualsevol empresa o administració. El Punt Òmnia és un centre examinador oficial.

PUNT D'AUTOAPRENENTATGE DE CATALÀ
El Punt Òmnia us ofereix un recurs addicional per a l'aprenentatge de català, principalment de nivells bàsics, per a les persones que necessitin iniciar o reforçar el seu procés de formació en català, o que vulguin aprendre català i no tinguin possibilitat de fer un curs presencial.

CENTRE CÍVIC CAN BARUTA - C. Lluís Pascual Roca, 2-4 - 08690 Santa Coloma de Cervelló - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Antonio Collado
Telèfon: 93 634 08 02
Telèfon: Whatsapp: 644 18 73 04
Adreça electrònica: colomac@xarxaomnia.gencat.cat
Lloc web: bloc.xarxa-omnia.org/colomac/
Horari:  
Horari d'informació: dijous d'11:00 a 14:00 h
Darrera actualització: 7.09.2021 | 12:22