Mallerengues i raspinells fan niu a les caixes instal·lades per alumnes de l'Escola Pla de les Vinyes al Parc de Can Lluc

Dimecres, 1 de juliol de 2020 a les 10:00

Aquest curs els alumnes de sisè de l'Escola Pla de les Vinyes han continuat amb el projecte "Caixes niu i cens de biodiversitat al Parc de Can Lluc" que promou l'Àrea Metropolitana de Barcelona als parcs i platges metropolitanes, i que compta amb el suport de l'Ajuntament.

Aquest any, degut a la situació sanitària, els alumnes no han pogut fer les activitats de seguiment de les caixes que van construir i col·locar el passat hivern al parc. Els educadors del Centre Mediambiental l'Arrel que han acompanyat als alumnes en el projecte sí que han pogut fer-ho, amb permisos especials, i han preparat un vídeo amb els resultats de l'ocupació de les caixes niu que han fet arribar als alumnes que han participat en el projecte.

En aquest vídeo podem veure com els educadors despengen les caixes niu i observen si s'han ocupat i per quina espècie d'ocell. Aquesta tasca tan vivencial l'haurien fet amb els alumnes, però a causa de la COVID-19, no ha pogut ser.

Us convidem a què veieu el vídeo, i comproveu que la tasca que fan els alumnes té un valor molt important per a la biodiversitat dels parcs i les ciutats, ja que els ocells han trobat un refugi per fer els seus nius gràcies a les caixes que van construir.

En el projecte han participat un total de 75 alumnes de sisè, que han construït i col·locat caixes niu arribant a un total de 14 caixes instal·lades al Parc de Can Lluc. De les 14 caixes, n’han estat ocupades 8, dues per mallerenga sp, una per mallerenga carbonera, tres per mallerenga blava, i dues més per raspinell. Les dades dels ocells observats s'han introduït al visor de fauna dels parcs metropolitans i la ubicació de les caixes niu s'ha inscrit al projecte nius.cat.

Darrera actualització: 01.07.2020 | 10:24