Alumnes de batxillerat de l'Institut Montpedrós presenten els seus treballs de recerca

Dijous, 16 de gener de 2020 a les 15:00

Dimecres 15 de gener es va celebrar la 3a Mostra de Treballs de Recerca realitzats per alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Montpedrós. L'acte va tenir lloc al Centre Cívic Can Baruta, i hi van assistir familiars dels alumnes i professorat de l'institut; l'alcaldessa de Santa Coloma, Anna Martínez; la regidora d'Educació, Alba Arcos; i l'Inspector d'Educació, Alfons Roche.

Es van presentar tres treballs: Les drogues a l'entorn dels adolescents, realitzat per les alumnes Ara Carrera i Ainhoa Muñoz, sota la supervisió de la tutora Jéssica Lozano. En la piel del caballo, de l'alumna Maria Morales, i amb la tutoria de l'Enric Carmona. I Fandema: molt més que una escola, de les alumnes Carla Ceresuela i Marta Sánchez, que han realitzat el treball amb l'Anna Sancho com a tutora.El treball de recerca és una activitat d'investigació que realitza tot l'alumnat de batxillerat amb l'orientació i seguiment del professorat per tal de consolidar la competència en recerca. Els alumnes hi destinen unes 70 hores aproximadament i, de forma habitual, el comencen a finals del primer curs i el presenten durant el segon curs de batxillerat.

Durant les diverses fases de realització del treball de recerca, els alumnes són assessorats i supervisats per un professor o professora: el tutor o tutora del treball de recerca. A més de l'orientació sobre les tècniques habituals emprades en qualsevol recerca, el tutor o tutora del treball vetlla perquè l'alumnat efectuï les tasques amb regularitat, utilitzi adequadament les fonts d'informació, faci una selecció correcta de la informació i estructuri correctament la presentació final. Amb aquesta finalitat, es duen a terme entrevistes periòdiques, on es fa el control sobre l'estat del treball i s'estableixen objectius per a les pròximes trobades.

Darrera actualització: 16.01.2020 | 15:23