Aprovats els ajuts municipals per al foment de la cohesió social per al 2024

Dimarts, 30 de gener de 2024 a les 09:00

L’Ajuntament aprova subvencions i ajuts per a enguany per més de 40.000 euros, destinats a activitats culturals i esportives, estudis postobligatoris o persones vulnerables, entre d’altres

El Ple Municipal, en la sessió del 21 de desembre, aprovava les subvencions i els ajuts que atorgarà l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló al llarg d’aquest 2024. Aquests ajuts directes, que se sumen a les diverses bonificacions aprovades per als impostos i les taxes municipals com a principal suport econòmic que ofereix el consistori, se centren en àmbits que van des de l’activitat escolar i esportiva fins al suport a l’educació.

Suport a les entitats

Així, amb la voluntat de promoure l’activitat esportiva pel seu valor en l’adquisició d’hàbits saludables entre la ciutadania, s’ha establert una partida de 7.600 euros per a uns ajuts als quals podran optar les diferents entitats esportives amb què compta el municipi. En aquesta mateixa línia, es dedicaran 9.000 euros a subvencionar les propostes provinents de les entitats culturals de la població.

Suport a l’educació

El sistema educatiu i les activitats que es desenvolupen al seu voltant ocupen una part rellevant d’aquests ajuts. En concret, les subvencions dedicades a aquest àmbit busquen facilitar que hi puguin accedir totes les persones del municipi, oferint suport a les qui es troben en situació de vulnerabilitat. Així, s’estableix una partida de 3.000 euros per a ajuts econòmics per al servei de menjador de la llar d’infants Rojas Feliu i una de 6.000 euros per a subvencionar l’accés al Casal d’Estiu i al Casalet, a més d’oferir-se també subvencions a joves per a estudis postobligatoris per una quantitat de 5.000 euros i per a les activitats esportives escolars que estan pendents d’una subvenció de la Diputació de Barcelona per a establir la seva partida.

Suport a les despeses de la llar

Finalment, cal destacar també l’aportació municipal que es destinarà a donar suport a les despeses bàsiques de la llar, adreçada a persones amb nivells de renda baixos. Aquesta partida, de 10.000 euros, permetrà atorgar fins a 250 euros per unitat familiar per a despeses derivades de préstecs hipotecaris, la renda derivada d’arrendaments urbans i els subministraments bàsics.

Darrera actualització: 30.01.2024 | 09:51