Campanya informativa a l’Institut sobre l’ús de VMP i patinets elèctrics

Dilluns, 29 de març de 2021 a les 14:00

L’Ajuntament ha iniciat una campanya informativa a l’Institut Montpedrós per donar a conèixer a l’alumnat la nova ordenança municipal que regula la manera en què han de circular per l’espai públic els patinets elèctrics, les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal que ha entrat en vigor el 26 de març.

Els agents de la Policia Local que realitzen la formació d’educació viària als centres educatius visiten els i les joves a les aules. Mitjançant infografies on es mostra què s’ha de fer i què no es pot fer quan es circula amb aquest tipus de vehicles, els agents expliquen la normativa i consciencien els i les joves sobre la necessitat de complir la regulació. En cas d’incomplir-la es podrien imposar sancions de 80 a 200 €.

La nova normativa municipal té com a objectiu ordenar la circulació cada cop més habitual d’aquests tipus de vehicles, facilitar la convivència entre les diferents opcions de mobilitat al municipi i harmonitzar la normativa amb altres municipis i ciutats de l’àrea metropolitans a l’espera dels canvis normatius previstos en l’àmbit estatal.

Què son els VMP i com utilitzar-los

L’ordenança municipal diu que els VMP són vehicles d’una o dues rodes, monoplaça, amb motor elèctric i una velocitat compresa entre els 6 i els 25 km/h. Patinets elèctrics, plataformes de dues i d’una roda i segway.

Per utilitzar-los s’han de tenir més de 16 anys, i no és necessària una autorització administrativa ni tampoc una assegurança obligatòria. S’ha de circular per la calçada de carrers amb la velocitat limitada a 30 km/h, indicar les aturades i els canvis de trajectòria, i portar llums o elements reflectants a la nit. També s’aconsella l’ús del cas. Per contra, no poden portar més d’una persona ni circular per al vorera, a excepció de les que tenen més de 4,5 metres d’ample, i sempre a una velocitat inferior als 10 km/h i respectant la prioritat dels vianants. Tampoc es poden fer servir mòbils ni auriculars quan se circula.

Darrera actualització: 31.03.2021 | 12:23