Cooperatives escolars a la Festa de la Cirera

Dimecres, 28 de març de 2018

Enguany les escoles del nostre municipi participen en el projecte de Cultura emprenedora a l’escola (CuEmE). Aquest és un projecte innovador que fomenta l’esperit emprenedor i desenvolupa les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària.

En un context creatiu i lúdic, els nens i nenes desenvolupen capacitats emprenedores, reforçant valors com la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i l’equitat. Concretament, el projecte Cultura emprenedora a l’escola, impulsat per les regidories de Promoció Econòmica i Educació, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, aposta pel cooperativisme com a filosofia empresarial, per ser un model de gestió democràtica i en el qual la responsabilitat social és un criteri rector de l’activitat econòmica, i constitueix alhora una eina d’inclusió social.

De fet, el projecte és una estratègia local que facilita la relació de les escoles amb l’entorn, i  empreses i comerços locals actuen com a dinamitzadors del projecte posant els seus recursos al servei de l’esperit emprenedor de l’alumnat. Concretament, l’Hèlia Arroyo d’Hexel, ha col·laborat activament amb les escoles amb un taller sobre la creació del logo de les cooperatives.

La metodologia educativa és el treball per projectes. Durant el curs, l’alumnat crea, gestiona i tanca una cooperativa, procés que comporta constituir l’empresa, escollir el producte, dissenyar la imatge corporativa, fer difusió i comunicació del projecte, produir i vendre en un mercat local, aportar part dels beneficis a projectes d’interès social i finalment, avaluar la feina feta.
Seran sis les cooperatives creades pels alumnes de les escoles les que exposaran i vendran els seus productes a la fira d’artesania de la Festa de la Cirera

Serà a la Festa de la Cirera quan tindreu l’oportunitat de col·laborar en aquest projecte, comprant els productes que han creat els alumnes de 6è de l’escola del Pla de les Vinyes i 5è de l’escola Colònia Güell. En total, seran sis les cooperatives creades pels alumnes les que exposaran i vendran els seus productes a la fira d’artesania de la Festa de la Cirera. Us convidem a visitar les parades i comprar els seus productes! 

Darrera actualització: 11.02.2019 | 14:19