El Consell d’Infants celebra el seu Ple de cloenda amb noves propostes

Divendres, 28 de juny de 2019 a les 18:00

El passat 19 de juny, a la sala de Plens de l’Ajuntament es va celebrar el Ple de Cloenda del Consell d’Infants de Santa Coloma de Cervelló d’aquest curs, i es van presentar les propostes de millora que com a ciutadans i ciutadanes de ple dret del municipi han debatut i acordat els nens i nenes en les diferents reunions de treball del consell.El Consell d’Infants es va crear al nostre municipi el gener del 2015, i forma part de la Xarxa de Participació Infantil de la Diputació de Barcelona. El Consell reuneix cada any a nois i noies de 5è i 6è de les dues escoles del poble, com a representants dels infants del nostre municipi.

El Consell d’Infants permet una dinàmica de treball rica i participativa, on els consellers i les conselleres interactuen, dialoguen i confronten opinions, fins a arribar a consensuar propostes per al bé comú i l’interès públic. Són valors i actituds fonamentals per a la convivència en democràcia.

Els nostres infants no són ciutadans del demà, sinó que són ciutadans avui, amb la seva pròpia visió de la realitat. Les noies i els nois tenen opinions, interessos i responsabilitats pròpies de la seva edat. L’experiència de formar part d’un projecte de participació infantil, és en si mateix un exercici de ciutadania de ple dret en la construcció d’un entorn millor.

Aquest any, el Consell d’Infants ha presentat a l’Ajuntament dues propostes. La primera idea és la creació d’un espai de joc accessible als infants amb mobilitat reduïda, i proposen la construcció d’un tobogan a la plaça de les Vinyes, aprofitant el pendent del terreny. Alhora, s’han proposat dissenyar un adhesiu per indicar aquells espais, botigues, carrers i equipaments adaptats i accessibles a les persones que necessiten crosses o cadira de rodes. 

La segona proposta és ampliar la pista d’skate del CRJ Can Carletes, i obrir-la els caps de setmana, o construir una altra a un espai adient, i redactar unes normes d’ús i de seguretat.

Algunes de les propostes plantejades altres anys pel Consell d’infants que ja s’han fet realitat són la tirolina a la plaça de les Vinyes, la Campanya Santa Coloma neta i l’espai de joc amb pilota al parc de Can Lluc. I s’hi està treballant en la idea de construir un punt d’intercanvi de llibres. 

Darrera actualització: 28.06.2019 | 18:18