El Consell d’Infants celebra el seu Ple de cloenda

Divendres, 30 de juny de 2017 a les 08:00

El passat 21 de juny, a la sala de Plens de l’Ajuntament es va celebrar el Ple de Cloenda del Consell d’Infants de Santa Coloma de Cervelló d’aquest curs, i es van presentar les propostes de millora que com a ciutadans i ciutadanes de ple dret del municipi han debatut i acordat els nens i nenes en les diferents reunions de treball del consell.

El Consell d’Infants es va crear al nostre municipi al gener del 2015, i forma part de la Xarxa de Participació Infantil de la Diputació de Barcelona. El Consell ha reunit aquest curs a 18 nois i noies de 5è i 6è de les dues escoles del poble que, en representació dels seus companys i companyes, han debatut i han fet propostes a l’Ajuntament per tal de millorar el municipi i el seu entorn més proper.

El passat 21 de juny, el Consell d’Infants va presentar a l’Ajuntament dues propostes. En la primera els consellers i conselleres proposen instal·lar porteries de futbol en espais oberts i gratuïts, perquè diuen que els hi agrada jugar a futbol, és divertit i s’ho passen molt bé, i troben a faltar un espai obert on fer-ho. En la seva proposta consideren que és necessari un espai gran i adequat, i que cal fer un manteniment de les porteries i de les xarxes. Com a segona proposta, creuen necessari la col·locació de guixetes a l’institut. Les motxilles pesen molt, i a més a l’institut s’han de portar molts llibres i no poden carregar-los tots perquè el pes de les motxilles pot provocar-los problemes a l’esquena. Proposen col·locar les guixetes al passadís, i són conscients que com no hi ha prou espai per a una guixeta per a cada alumne, podrien compartir-les. També han dit que tothom ha de ser responsable de temor cira del seu manteniment i de les claus. Els nens i nenes també han treballat en la campanya Santa Coloma neta, i han realitzat algunes propostes de cartells per penjar-los pel poble. I el 21 d’abril, la Plataforma de suport a les persones refugiades del municipi van convidar-los a participar en la confecció de la manta pels drets dels refugiats.

Darrera actualització: 09.02.2018 | 16:26