El Departament d’Ensenyament inicia les obres d’ampliació de l’institut Montpedrós

Dijous, 30 de novembre de 2017 a les 10:00

Els Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat han comunicat a l’Ajuntament que les obres s’han donat per iniciades el 7 de novembre i es preveu que acabin l’octubre de 2018, tot i que el compromís és iniciar el curs 2018/2019 amb els espais necessaris per acollir tots els grups.

El procés de licitació de les obres, dut a terme per Infraestructures.cat per un import d’1,7 milions d’Euros, va adjudicar a l’empresa Construccions Cots i Claret, S.L l’execució. El dia 7 de novembre es va signar el contracte i al llarg del mes de novembre s’han anat fent actuacions de seguretat per adaptar el pla d’evacuació i seguretat de l’Institut durant l’execució de les obres.

La direcció de l’obra ha elaborat el pla de seguretat i salut, tenint en compte la singularitat de l’actuació, i per garantir la convivència amb el funcionament ordinari del centre. En aquest sentit, l’obra es desenvoluparà majoritàriament a l’actual pista de bàsquet, que no serà accessible, igual que una part de la terrassa de l’antic hort. Els espais d’esbarjo alternatius se situaran a la zona de l’hort, que ha estat recentment pavimentada en el marc d’un altre projecte de millora de l’edifici.

D’acord amb el pla d’obra, i de manera coordinada amb l’Institut, s’ha previst que la primera setmana de desembre, coincidint amb els dies festius i amb activitats de part de l’alumnat fora del centre, s’executarà la fase més incompatible amb l’ús normal de l’equipament, consistent en l’enderroc de la zona de l’edifici actual afectada.

D’acord amb el calendari previst, els 10 mesos d’execució de l’obra es contabilitzaran a partir de la fase d’enderroc, fet que preveu la finalització de l’actuació cap al mes d’octubre de 2018. Aquest calendari genera el problema de no poder disposar del conjunt de les 10 noves aules que oferirà l’ampliació per a l’inici del curs el setembre de 2018. L’Ajuntament ja ha mostrat el seu malestar per aquest retard respecte les dates inicialment previstes.

El Departament, per donar resposta a aquesta situació i garantir el normal inici del curs 2017/2018, ha arribat a un acord amb l’empresa constructora per tal que, tot i no tenir tota l’obra acabada, a l’inici del curs vinent es pugui fer una recepció parcial del nou edifici i poder utilitzar amb normalitat 3 aules noves. Amb aquests 3 nous espais, les aules existents i les disponibles als aularis, es podrà iniciar el curs 2018-2019 amb els espais necessaris i, durant el primer trimestre de curs, es normalitzarà la situació amb la incorporació de tots els nous espais.

L’Ajuntament farà un estret seguiment de l’execució de les obres, i mantindrà informat el Consell Escolar, amb representació de l’AMPA i de les famílies de l’Institut, els grups polítics municipals i la ciutadania en general, per tal de garantir el desenvolupament més ràpid possible de les obres i les necessàries mesures de seguretat i convivència amb el funcionament ordinari i normal de l’institut.

Darrera actualització: 19.01.2018 | 12:50

Imatges

El Departament d’Ensenyament inicia les obres d’ampliació de l’institut Montpedrós El Departament d’Ensenyament inicia les obres d’ampliació de l’institut Montpedrós