El parc de Can Lluc potencia la divulgació natural, el lleure jove i l’esbarjo dels gossos

Divendres, 11 de de març de 2022 a les 10:00

El parc metropolità del nostre municipi incorpora la Natur@ula i pròximament un parc de cal·listènia i una zona d’esbarjo per a gossos.

Gràcies a la instal·lació de nous elements i equipa-ments per a l’ús públic, el parc metropolità de Can Lluc continuarà ampliant els serveis que ofereix a la ciutadania. Entre aquests ja hi trobem la Natur@ula, instal·lada per l’AMB, una aula a l’aire lliure, de gestió municipal, oberta a les entitats i escoles i destinada a fer-hi activitats d’educació mediambiental com ara la Jugatecambiental. L’equipament està format per un mòdul amb lavabo adaptat, prestatgeries i arma-riets compartimentats i un espai exterior amb taules i bancs per a 16 places.

També es disposarà de material de descoberta de l’entorn (guies de camp de flora i fauna, binocles, pots-lupa,...)  i permetrà posar en  valor els recursos digitals complementaris als materials, com el visor de fauna i l’observatori metropolità de papallones. A més, servirà com a punt de difusió de tots aquells recursos divulgatius mediambientals que s’editin a nivell municipal o des de l’AMB.

Un parc de cal·lilstènia i una zona d'esbarjo per a gossos, propers serveis al Parc de Can Lluc

Però aquesta no és l’única novetat prevista per al parc: pròximament s’hi durà a terme, a la part baixa, de recent creació, la instal·lació d’una zona de cal·listènia, un gimnàs a l’aire lliure que incorpora diferents elements per a l’exercici físic. Aquest tipus d’equipament, especialment popular entre el jovent, facilita la realització d’exercicis centrats en els moviments de grups musculars, més que en la potència i l’esforç: d’aquesta manera es redueix el risc de lesions, ja que no s’hi fan salts ni rebots i, en conseqüència, no es produeixen impactes sobre les extremitats.

Finalment, també es treballa en la creació d’una zona d’esbarjo per a gossos al parc, una actuació que neix a partir de les enquestes de satisfacció del parc. A més de promoure el benestar animal, aquests espais tenen la voluntat de sensibilitzar sobre la tinença responsable dels animals promovent l’ús correcte del morrió, la recollida dels excrements, la neteja de les miccions o la importància de portar-los lligats.

Tot aquest conjunt de novetats es durà a terme amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). 

Darrera actualització: 11.03.2022 | 10:05