Els alumnes de segon de l’Escola Colònia Güell dissenyen una campanya per sensibilitzar sobre com reciclar correctament mascaretes i guants

Dimecres, 8 de juliol de 2020 a les 10:00

Els i les alumnes de segon de l’Escola Colònia Güell, en col·laboració amb l’Ajuntament, han dissenyat una campanya per tal de sensibilitzar la ciutadania i fomentar hàbits correctes a l'hora de separar i reciclar mascaretes i guants. Aquests dies trobareu els cartells que han creat penjats als comerços i punts d’informació.

Durant el confinament, i a mesura que s’obria la possibilitat de sortir al carrer, els alumnes es van adonar que moltes persones tiren les mascaretes i els guants de plàstic al terra. A més de generar molta brutícia, tirar aquest material al terra és molt contaminant perquè contenen plàstic, i a més és perillós per la possible presència de virus. El correcte, és llençar-los al contenidor gris.

Amb aquest neguit, els i les alumnes van fer tot un seguit de propostes a les videoconferències que durant el confinament feien amb els companys i les companyes de classe. Finalment, es van reunir telemàticament amb l'Ajuntament per donar solució a la manca de sensibilització. El resultat ha estat una col·laboració directa entre els infants i l'Ajuntament amb la creació d'uns cartells que s’han penjat a botigues i supermercats, i també als punts d’informació. Aquests cartells els han creat els infants de forma digital o a mà alçada.

L'Escola Colònia Güell és una escola verda, i a les classes els i les alumnes parlen, reflexionen i treballen tots els aspectes medioambientals que els preocupa i que pensen s'han de cuidar per a una vida més sostenible. Aquesta no és la primera campanya de sensibilització sobre medi ambient que fan els alumnes de l’escola. També han dissenyat cartells que han distribuït per tot el centre per fomentar la utilització de carmanyoles o boc'n'Rolls i reduir el paper de plata, molt contaminant. La generació excessiva de plàstic també és un tema que els preocupa i que estan treballant. Hem de recordar que l'Escola Colònia Güell és Escola Verda, i treballa

 

Darrera actualització: 08.07.2020 | 12:36