Es constitueixen les cooperatives escolars

Dilluns, 11 de febrer de 2019

Les sis cooperatives escolars que participen aquest curs en el projecte de Cultura emprenedora a l'escola CuEmE ja s'han constituït, i el passat dimarts 5 de febrer l'alcaldessa els hi va fer entrega del NIF, document que les acredita com a cooperatives.

L'acte de lliurament dels NIF a les cooperatives es va celebrar a la Sala de Plens de l'Ajuntament, on l'alcaldessa, Anna Martínez, va rebre els i les alumnes de 5è i els professors i profesores de les escoles Pla de les Vinyes i Colònia Güell que participen en el projecte. Prèviament, els alumnes havien fet els tràmits pertinents, i havien presentat a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament l'acta de constitució i els Estatuts de les seves cooperatives, per tal de sol·licitar el NIF.

Un cop revisada la documentació i verificat que tot el tràmit era correcte, se'ls hi va fer entrega del NIF, tancant el procés de constitució. Els noms de les cooperatives que s'han constituït són: Cooperativa dels Petits Ajudants, Art Güell i Cooperativa Güell, a l'escola de la Colònia Güell, i # Team 5B, Ecolors i Pla d'aromes, a l'escola Pla de les Vinyes.

Aquest és el segon any que les escoles del poble participen en el programa Cultura emprenedora a l'escola, una proposta que permet als alumnes treballar l'autonomia, la iniciativa personal i l'emprenedoria al darrer cicle de primària. Durant un curs, l'escola i els infants creen, gestionen i tanquen una cooperativa. Així doncs, els alumnes fan els tràmits administratius necessaris per constituir l'empresa, escullen el producte, dissenyen la imatge corporativa, fan difusió i comunicació del projecte, fan un càlcul de costos i busquen finançament, produeixen i venen els productes en un mercat local, i finalment, avaluen la feina feta i aporten part dels beneficis a projectes d'interès social. Una característica fonamental del projecte és que parteix d'una estratègia local, i és que els nens i nenes fan aquest treball acompanyats per l'Ajuntament, empreses, entitats i persones del seu entorn.

Les cooperatives escolars exposaran i posaran a la venta els seus productes a la Festa de la Cirera, que enguany es celebrarà el 31 de maig, 1 i 2 de juny d’aquest any.

Darrera actualització: 11.02.2019 | 14:15