Es renoven els càrrecs del Consell d’Infants de cara al nou curs

Dissabte, 31 de desembre de 2016

El passat 30 de novembre, a la sala de Plens de l’Ajuntament es va celebrar l’acte de constitució del nou Consell d’Infants de Santa Coloma de Cervelló.

En aquest acte vam donar la benvinguda als nous consellers i conselleres de 5è que aquest any s’incorporen al Consell, i vam acomiadar als consellers i consellers que s’han fet grans i han passat ja a Secundària.

Així doncs, aquest curs ja tenim el Consell d’Infants a punt per començar a treballar. Com a ciutadans i ciutadanes de ple dret de Santa Coloma de Cervelló, els nostres infants contribuiran amb la seva particular mirada en les propostes i decisions que han de millorar el nostre municipi.

Un Consell d’Infants jove i amb empenta

El Consell d’Infants es va crear al nostre municipi al gener de l’any passat, i forma part de la Xarxa de Participació Infantil de la Diputació de Barcelona. El Consell reuneix a vint-i-dos nois i noies de 5è i 6è de les dues escoles del municipi que, en representació dels seus companys i companyes, debaten i fan propostes concretes a l’Ajuntament per tal de millorar el municipi.

El passat 28 de juny, el primer Consell d’Infants va presentar a l’Ajuntament tres propostes. Pel que fa a la construcció d’una half oberta de ciment, l’Ajuntament ha optat per obrir també els caps de setmana la half que ja hi ha al Parc de Can Carletes, i a més, permetre l’accés a infants acompanyats d’un adult. La construcció de tirolines als parcs del municipi, una altra de les propostes del Consell d’Infants, aviat serà una realitat amb la construcció d’una tirolina a la plaça de les Vinyes. I pel que fa a la creació d’una brigada mediambiental de nens i nenes per conscienciar les persones perquè no embrutin i cuidin els espais públics, és una tasca que realitzaran els infants del consell durant aquest curs escolar.

L’experiència del Consell d’Infants de Santa Coloma de Cervelló ha estat recollida al llibre “Recull d’experiències dels Consells d’Infants i/o Adolescents de Catalunya”, que va ser presentat al Simposi internacional “Infants i participació política. Els Consells d’Infants”, organitzat per la Universitat de Barcelona els dies 13 i 14 de desembre. Una oportunitat que la regidoria d’Educació va aprofitar per a impregnar-se de nous conceptes i noves idees, i sobretot, de la il·lusió i l’entusiasme dels infants que hi van participar.

Darrera actualització: 14.02.2018 | 13:37