Les cooperatives escolars tanquen el segon any del Projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola

Divendres, 14 de juny de 2019

Avui divendres 14 de juny, l’escola Pla de les Vinyes ha acollit als nois i noies que aquest curs 2018-2019 han participat en el Projecte de Cultura emprenedora a l’escola (CuEmE) per celebrar l’acte de cloenda i fer entrega a entitats d’interès social del municipi bona part dels beneficis que han obtingut amb la venda dels seus productes durant la passada edició de la Festa de la Cirera.

En total han estat 6 les cooperatives que aquest curs han participat en el projecte d’emprenedoria: Pla d’Aromes, #Team 5B, i Els petits ajudants, constituïdes per alumnes de 5è de primària de l’escola del Pla de les Vinyes;  Cooperativa Güell, Art Güell i Ecolors, constituïdes per alumnes de 5è de l’escola de la Colònia Güell.

A l’acte de cloenda, els cooperativistes han explicat els productes que han produït i la seva experiència com a cooperativistes, i han fet entrega dels xecs amb els donatius a les entitats del municipi Santa Coloma Més Capaç, Aliments Solidaris de Santa Coloma de Cervelló i l'Associació per a la Solidaritat, que també han assistit. L'acte ha finalitzat amb una fotografia de grup i un esmorzar saludable.

Ecolors i Els petits ajudants han fet entrega de 415 € a Santa Coloma Més Capaç
Ecolors i Els petits ajudants han fet entrega de 415 € a Santa Coloma Més Capaç.

Cooperativa Güell i Pla d'aromes ha fet entrega de 365 € a Aliments Solidaris de Santa Coloma de Cervelló
Cooperativa Güell i Pla d'aromes ha fet entrega de 365 € a Aliments Solidaris de Santa Coloma de Cervelló.

Art Güell i # Team 5B ha fet entrega de 410 € a l'Associació per a la solidaritat - APS
Art Güell i #Team 5B ha fet entrega de 410 € a l'APS.

Cultura emprenedora a l'escola és un projecte d'acompanyament escolar de la Diputació de Barcelona, que ens l'ofereix a través del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Al nostre municipi és el segon any que es realitza gràcies al treball coordinat de les regidories d'Educació i Promoció Econòmica de l'Ajuntament, i les dues escoles d'educació primària del municipi, l'Escola Pla de les Vinyes i l'Escola de la Colònia Güell.

Durant el curs, els alumnes de 5è de les Escoles Pla Vinyes i Colònia Güell han creat i gestionat una cooperativa escolar, amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials del poble. Els alumnes han constituït l’empresa, escollit el producte, dissenyat la imatge corporativa i la comunicació del producte, l'han produït i venut durant la Festa de la Cirera. En un context creatiu i lúdic, els nens i nenes desenvolupen capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal, i alhora, al mantenir contacte amb entitats i empreses del territori, l’escola s’integra a l’entorn.

Darrera actualització: 14.06.2019 | 11:16