L’Institut Montpredrós posa en marxa el programa TEI contra l’assetjament escolar

Dilluns, 2 de març de 2020 a les 10:00

L’Institut Montpedrós ha posat en marxa el programa Tutoria Entre Iguals (TEI), un projecte educatiu innovador per a millorar la integració escolar, la convivència entre els estudiants i, principalment, per a prevenir l'assetjament escolar.

El programa TEI és un programa basat en l'acompanyament de l'alumnat de 3r d'ESO, a l'alumnat de 1r d'ESO (nous en el centre). Cada alumne/a de 1r d'ESO tindrà un tutor/a emocional de 3r d'ESO, que estarà prop d'ell/a amb la finalitat d'ajudar a la seva integració en el centre, reduir la seva inseguretat, mediar en conflictes, actuar com a referent per a la millora de la seva autoestima i disminuir els desequilibris de forces que causen l'assetjament escolar.

Aquest model de relació entre companys/es serà reforçat durant les hores de tutoria i en diferents moments del curs. En aquestes sessions, el coordinador/a del programa, el departament d'orientació i els tutors/es de l'alumnat de 1r i 3r d'ESO realitzaran una sèrie d'activitats, dinàmiques i reunions per a aconseguir els objectius del programa.

El professorat ha realitzat una formació específica impartida per un formador/a acreditat per la Universitat de Barcelona, que serà el nostre assessor/a durant tot el curs escolar.

En aplicar el TEI, se sensibilitzarà l'alumnat contra l'assetjament escolar i a favor d'un model de relació entre companys/es basat en el respecte mutu, la corresponsabilitat i la solidaritat.

Els alumens de 1r i 3r d'ESO van realitzar la primera activitat conjunta del programa el passat dimecres 26 de febrer. Els aprenents de 1r d'ESO han estat en contacte amb el seu tutor/a de 3r d'ESO, i han pogut compartir una estona per conèixer-se mútuament i per començar a establir el vincle emocional necessari. Durant aquest curs, es portaran a terme més activitats de parelles tutor/a-tutoritzat/da per enfortir els llaços de creixement personal i social i també d'aprenentatge.

Voleu conèixer una mica més el programa? Cliqueu aquí!

Darrera actualització: 03.03.2020 | 12:21