Santa Coloma de Cervelló passà dilluns 18 de maig a la fase 0 avançada

Diumenge, 17 de maig de 2020 a les 20:00

Demà dilluns 18 de maig, la regió de l'àrea metropolitana sud de Barcelona, on pertany Santa Coloma de Cervelló, entra a l’anomenada fase 0 avançada, que és una fase intermèdia entre les fases 0 i 1, i que incorpora algunes mesures de flexibilització.

A partir de demà dilluns 18 de maig es permetran algunes activitats més, però es mantindran la majoria de restriccions, i s’ha de continuar mantenint  la distància de seguretat i les normes de protecció i de desinfecció establertes a la fase 0.

Algunes de les novetats són:

Comerços:
El petit comerç pot obrir sense cita prèvia i amb 1/3 de l'aforament. Els locals de més de 400 m2 també poden obrir si acoten l'espai al públic a, com a molt, 400 m2. Es poden fer rebaixes i promocions.

Biblioteques
Les biblioteques es condicionen per oferir servei de préstec i devolució. Estem treballant per a què es complexin totes les mesures de seguretat per a la ciutadania i el personal i així poder reobrir la Biblioteca Pilarin Bayés tan aviat com sigui possible.

Museus
Els museus poden obrir amb 1/3 de l'aforament

Culte religiós
Els llocs de culte religiós poden obrir amb 1/3 de l'aforament.

Funerals i vetlles
Als funerals i vetlles hi poden assistir fins a 10 familiars en espais tancats i fins a 15 en espais oberts.

Centres educatius
Els centres educatius poden obrir per fer tasques de neteja i administratives.

Els esportistes professionals o federats poden entrenar en tota la regió sanitària. La pràctica esportiva d'oci només es pot fer dins del municipi.

Per contra, aquesta fase intermèdia no contempla l'obertura de terrasses de bars i restaurants, les reunions de fins a 10 persones o els desplaçaments fora del terme municipal, que sí que es podran fer a la fase 1.

Pel la resta, es continuen aplicant les mesures contemplades a la fase 0, i que a Santa Coloma estem aplicant des del 11 de maig. Continuen les franges horàries per edats de les sortides al carrer per passejar i fer esport, i els bars i restaurants només poden oferir menjar per emportar, o servei a domicili.

Darrera actualització: 20.05.2020 | 14:12