Passos endavant per a la rehabilitació de la masia de Can Roc i l’antic ajuntament

Dimecres, 6 de juliol de 2022 a les 10:00

Ja han estat aprovats els projectes i el finançament per a licitar les obres d’ambdós equipaments municipals.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló continua avançant en la recuperació i rehabilitació del patrimoni arquitectònic local.

Aquest mes de juny, el Ple Municipal aprovava els projectes i el finançament per a iniciar els treballs que han de permetre la rehabilitació i l’ús públic de la masia de Can Roc i de l’antic ajuntament. D’una banda, a la masia de Can Roc es realitzaran actuacions per a garantir-ne la preservació i evitar el deteriorament, com a primera fase abans d’una rehabilitació de més abast: en concret, se’n renovarà totalment la coberta, se’n canviaran les travesses de fusta i s’hi farà el forjat que separa la planta baixa de la planta pis.

Pel que fa a l’edifici de l’antic ajuntament, se’n farà una redistribució general i s’hi instal·larà un ascensor per a suprimir barreres arquitectòniques; amb la voluntat d’optimitzar l’espai, s’hi crearà una entrada pel carrer de l’Església. Finalment, s’hi realitzaran millores com la instal·lació d’aerotèrmia, se’n recuperarà la coberta vista sense el fals sostre i es milloraran els aïllaments tèrmic i acústic. Els treballs, que podrien començar al setembre, estan previstos dins del Pla d’Usos d’Equipaments i de Gestió, que es presentarà properament.

Darrera actualització: 08.07.2022 | 16:16