Reducció del 50% en el cànon de l’aigua durant els mesos d’abril i maig, i ampliació de la gratuïtat del cànon social per als col·lectius més vulnerables

Dijous, 9 d'abril de 2020 a les 10:00

Atenent les necessitats de les famílies en aquesta situació de crisi, el Govern de la Generalitat ha decidit, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), aplicar una reducció del 50% en el cànon de l’aigua, amb caràcter universal, per a tots els usuaris domèstics durant els mesos d’abril i maig. Aquesta mesura l’ACA també la fa efectiva a les indústries i resta d’activitats econòmiques.

Són les empreses subministradores d’aigua les que incorporaran les bonificacions automàticament als rebuts de l’aigua dels mesos d’abril i de maig. D’aquesta manera, ni la ciutadania ni les empreses no hauran de fer cap gestió addicional per beneficiar-se d’aquesta bonificació.

Així mateix, per als col·lectius més vulnerables que ja avui s’estan beneficiant del cànon social zero en el primer tram, i per a aquells que hi puguin entrar a partir d’aquesta nova crisi provocada pel virus COVID-19, s’amplia la gratuïtat del cànon social a la resta de trams en cas que el seu consum se situï per sobre del primer tram.


Cànon Social i bonificacions d’ampliació de trams

L’Agència Catalana de l’Aigua també disposa  d’altres bonificacions, com la tarifa social del cànon de l’aigua i l’ampliació dels trams del cànon de l’aigua per unitats de convivència de 4 o més membres. A la seva pàgina us podeu informar dels requisits per demanar el cànon social o les bonificacions d’ampliació de trams.

La informació la trobareu en aquests enllaços:


L'AMB posa en marxa ajuts especials per a pimes, autònoms i ciutadania per al pagament del rebut de l'aigua

Per la seva banda, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha aprovat  un nou paquet de bonificacions  destinat a empreses amb menys de 50 treballadors i amb un volum de negoci inferior als 8 milions d'euros anuals, així com a treballadors autònoms. Les famílies que a causa de la crisi actual redueixin els ingressos també poden beneficiar-se de bonificacions a través de la tarifa social de l'aigua.

Teniu més informació al web de l’AMB.

Darrera actualització: 14.04.2020 | 23:00