Grans Actius. Programa d'activitat física per a gent gran

Des de la Regidoria d'Esports hem desenvolupat el programa "Grans Actius" adreçat a la Gent Gran del nostre municipi.

L'objectiu és potenciar i donar a conèixer els beneficis físics, psicològics i socials que comporta la pràctica d'activitat física, en tots els aspectes relacionats amb la salut i la qualitat de vida de les persones majors de 60 anys.

La pràctica regular d'activitat física us reportarà importants beneficis per a la vostra salut: no us cansareu tant, millorarà la vostra funció respiratòria i estareu més àgils. També millorareu la vostra autoestima, estareu més alegres i positius i us ajudarà a mantenir la memòria i a dormir millor. Sense oblidar que trobareu un lloc de relació on fareu amics i amigues i estareu més acompanyats.

PISCINA PER GENT GRAN
Dilluns i dimecres de 10 a 11 h
A LA PISCINA LLOR
Activitat plantejada per desenvolupar-la durant tot l'any en les instal·lacions de l'escola Llor de Sant Boi de Llobregat, que disposa de piscina coberta amb les característiques adequades per realitzar aquest tipus d'activitats. La idea parteix de combinar les activitats aquàtiques de Aquaguim, Piscina Relaxant i Natació Utilitària. L'activitat es realitza del setembre al juny. L'activitat es pot realitzar 1 o 2 dies a la setmana. En cas de realitzar-se només un dia s'haurà de concretar en dimarts o dijous.

ACTIVITAT FÍSICA A L'AIRE LLIURE
Dijous de 9 a 10 h
AL CAMP DE FUTBOL MUNICIPAL EUSEBI GÜELL
Els objectius que es treballaran busquen tonificar i enfortir els músculs, i mantenir la mobilitat de les articulacions per facilitar les tasques habituals i reduir les probabilitats de caure. La dinamització d'aquesta activitat planteja exercicis constants i actius a l'aire lliure, però vigilant de no arribar a l'esgotament mitjançant passejades per l'entorn, jocs, danses i gimnàstica suau. L'activitat es realitza del setembre al juny.

BODY MIND
Dilluns, dimecres i divendres de 10h45 a 11h30
AL PAVELLÓ POLIESPORTIU MUNICIPAL
El mètode Body Mind és una nova branca del fitness que neix com una alternativa a l'activitat física tradicional. El Body Mind integra elements de la cultura oriental, el Ioga, el Tai Txi i el Pilates, la meditació, la flexibilitat i explora la relació entre la ment, el cos, el moviment i el contacte. Es tracta d'un procés creatiu mitjançant el qual un aprèn a trobar-se i a reconèixer-se. L'activitat es realitza del setembre al juny.

PILATES
Dimecres i Divendres de 19h00 a 19h45 . Dinvendres de 9h15 a 10h
AL PAVELLÓ POLIESPORTIU MUNICIPAL
És un sistema de condicionament físic molt complet on es treballa el cos com un tot, des de la musculatura més profunda fins a la més superficial. El mètode Pilates es compon d'exercicis que combinen força, resistència i flexibilitat amb el control mental. És molt útil per corregir males postures. Els exercicis es basen en l'alineació corporal, una correcta respiració i una contracció eficaç de cadascun dels músculs del cos. Els exercicis insisteixen molt en el control de la pelvis i la columna, i d'una bona col·locació del cap, coll, caixa toràcica i espatlles. L'activitat es realitza del setembre al juny, i el seu calendari es pot consultar a la pàgina web o al programa d'activitats.

IOGA PER GENT GRAN
Dimarts de 17h a 18h
AL PAVELLÓ POLIESPORTIU MUNICIPAL
Mitjançant la pràctica del ioga, es realitza un treball corporal conscient que permet restablir l'equilibri entre el cos, la ment i la respiració. Aporta nombrosos beneficis a nivell físic, mental i espiritual: millora l'estat de salut en general, revitalitza el cos, calma l'agitació mental i ajuda a recuperar sensacions de benestar, confiança, autoestima i harmonia. L'activitat es realitza del setembre al juny.

INFORMACIÓ i INSCRIPCIONS

Ajuntament. Regidoria d’Esports Pavelló Poliesportiu Municipal
Av. Països Catalans, 1-3
De dilluns a divendres de 9h a 14h
Telèfon: 93 634 07 48
Adreça electrònica: scc.regidoriaesports@santacolomadecervello.cat

Consulteu els preus al Pavelló Poliesportiu Municipal.

Darrera actualització: 11.05.2023 | 15:53