El municipi ofereix el seu suport davant les crisis humanitàries

Divendres, 9 de febrer de 2024 a les 10:00

El proper 17 de febrer, Santa Coloma acull novament la Festa de la Solidaritat amb les Persones Refugiades.

Pròximament, podrem tornar a mostrar la nostra solidaritat amb les persones que es troben en situacions desafavorides. En concret, el 17 de febrer estem cridats/des a prendre part en la celebració de la Festa de la Solidaritat amb les Persones Refugiades, que tindrà lloc a partir de les 19 hores a l’Ateneu Unió i que està organitzada per la Plataforma de Suport a les Persones Refugiades i l’Associació per la Solidaritat (APS), amb el suport de l’Ajuntament, per a la recollida de fons que es destinaran a projectes de cooperació i solidaritat.

Pel que fa precisament a la cooperació internacional, l’Ajuntament aprovava recentment una aportació de 2.000 euros que, a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, anirà destinada a donar resposta a la crisi humanitària generada per la guerra entre Israel i Gaza. Aquesta partida ve a sumar-se a la moció aprovada pel Ple Municipal al mes d’octubre d’aquest any passat a través de la qual es mostrava el rebuig del nostre municipi a la violència infringida contra la població civil en aquest conflicte bèl·lic i es reclamava el restabliment de les converses per a trobar-hi una solució pacífica.

No és aquesta l’única aportació feta en els darrers mesos a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament: la nostra població també va destinar, a través d’aquest ens, 2.000 euros a donar suport a la població damnificada pels terratrèmols succeïts al Kurdistan, a Síria i a Turquia el 6 de febrer de l’any passat.

Altres aportacions

Més enllà de realitzar aportacions directes, l’Ajuntament també manté diverses línies de col·laboració en projectes locals que es desenvolupen en l’àmbit de la cooperació: per exemple, dona suport econòmic a l’APS per tal que pugui continuar desenvolupant les seves tasques en la defensa dels drets humans i participa en iniciatives com el programa «Aliments Solidaris», per a cobrir les necessitats alimentàries de les persones del nostre municipi que es troben en situació de vulnerabilitat.

A més, també ha participat en les darreres edicions del Programa Metropolità pels Drets Humans des del món local “Tenim Drets, Teixim Llibertats”, que organitza l’AMB, amb el propòsit de promoure el coneixement i la defensa dels Drets Humans des dels municipis metropolitans. Precisament amb l’AMB el consistori col·labora en el projecte d’enfortiment de la gestió sostenible dels residus municipals a Tujereng (Gàmbia).

Darrera actualització: 06.02.2024 | 11:06