L’Ajuntament condemna els crims contra civils i reclama un alto el foc a Gaza

Divendres, 20 d'octubre de 2023 a les 00:00

Els grups amb representació municipal aprovaven al ple municipal celebrat ahir una moció relativa al conflicte entre Palestina i Israel

Davant dels atacs de Hamàs a territori israelià del passat 7 d’octubre i de la resposta d’Israel sobre Gaza, l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló aprovava ahir una moció consensuada entre els tres grups amb representació municipal. El text reclama el cessament dels bombardejos i un alto el foc a Gaza i denuncia alhora el setge, l’aïllament i els plans d’invasió terrestre per part d’Israel.

De la mateixa manera, el consistori condemna “els crims contra civils, els cometi qui els cometi. Rebutja els atacs atroços que ha llançat Hamàs contra la població civil israeliana, així com la represàlia massiva i indiscriminada sobre la població de Gaza que està duent a terme l’exèrcit israelià” i denuncia les polítiques d’apartheid i l’ocupació desenvolupada per Israel als territoris palestins.

Finalment, l’Ajuntament reclama que es mantingui el suport humanitari al poble palestí, en especial per part de la Unió Europea, i que es restableixin les converses de pau entre Israel i Palestina.

Un cop aprovada, la moció serà enviada al Consolat d’lsrael a Barcelona, al Departament d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat, al Ministeri d’Exteriors d’Espanya, als grups polítics del Parlament Europeu, Congrés, senat i Parlament de Catalunya, a les entitats municipalistes de Catalunya i a l’Associació per la Solidaritat de Santa Coloma de Cervelló.

Darrera actualització: 30.01.2024 | 09:51