L’Ajuntament fa un simulacre d’incendi forestal per preveure els passos a seguir en cas d’emergència

Dijous, 13 de juliol de 2023 a les 11:30

Membres del Comitè d'Emergències de Protecció Civil de l'Ajuntament van participar dimarts a la tarda en un simulacre per risc d'incendi forestal amb l'objectiu de posar en pràctica mesures de protecció, avís i gestió d'emergències.

Aquest és el segon simulacre que es realitza aquest any a l’Ajuntament com a mesura d’implantació del Document Únic de Protecció Civil (DUPROCIM) al municipi, i com en les altres ocasions, ha estat dirigir per tècnics de la Diputació de Barcelona i ha comptat amb l’assistència com a observadors de 2 experts del cos de Mossos d’Esquadra.

Cal recordar que actualment Santa Coloma de Cervelló es troba en fase de pre-alerta atesa la situació de risc d'incendi forestal, i que cal extremar les mesures de prevenció.

A banda d’aquests exercicis de simulacre, l’Ajuntament ha pres diferents mesures per garantir la màxima protecció al nostre entorn natural així com a les persones i els seus béns. Entre aquestes, s’han executat les tasques de manteniment de les franges de protecció de 25 metres d’amplada entorn dels nuclis de Cesalpina, Can Via i la Pineda, amb una inversió de 12.800 euros, i s’ha sol·licitat a les persones propietàries de parcel·les en aquests barris que hi realitzin les corresponents tasques de neteja.

Pel que fa als treballs previs a l’inici de la temporada d’incendis, s’ha contractat l’empresa que executarà els treballs previstos al Pla de Prevenció d’Incendis Forestals per al manteniment dels camins forestals; d’aquesta manera es garanteix la possibilitat d’accedir sense impediments a les zones on es pugui registrar la presència de foc. D’una altra banda, dins del Pla de vigilància d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, s’estableix la presència de 93 unitats mòbils, complementades amb una xarxa de 15 punts de vigilància fixa vinculada a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

En aquest enllaç podeu consultar el Document Únic de Protecció Civil (DUPROCIM) de Santa Coloma de Cervelló, l'instrument que unifica i agilitza els plans d'emergència i que inclou tots els possibles riscos que afecten el municipi.

Darrera actualització: 13.07.2023 | 11:51