Comença el Procés Participatiu sobre l’entorn de la Colònia Güell

Divendres, 5 de març de 2021 a les 10:00

A partir del mes d’abril i fins al mes de juliol, tindrà lloc el procés participatiu per anticipar i analitzar el disseny d’un nou model urbà sostenible per a l’entorn de la Colònia Güell, amb entitats, ciutadania, agents socials i econòmics i forces polítiques municipals. Es tracta d’un procés de caràcter supramunicipal, orientat a treballar d’acord amb els principis de la nova Agenda Urbana de Catalunya.

Tothom qui ho vulgui podrà fer les seves aportacions a partir d’abril, participant a les sessions de treball i aportant idees a través del portal participa.gencat.cat.

L’objectiu del procés participatiu és recollir la visió de la ciutadania de Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi del Llobregat sobre els entorns de la Colònia Güell, al voltant de sis eixos temàtics: salut, benestar, qualitat urbana, prosperitat, canvi climàtic i bon govern.

El procés de participació ciutadana ha d’orientar la reflexió urbanística a afavorir el desenvolupament d’estratègies aplicades a un àmbit d’abast supramunicipal, que possibilitin preservar i potenciar el patrimoni cultural i arquitectònic que es concentra a la zona, també reconèixer els valors mediambientals i paisatgístics fruit de la seva posició d’enllaç entre el massís del Garraf i la plana del Llobregat, i alhora, que donin resposta als reptes de l’habitatge assequible i l’activitat econòmica.

En una primera fase, s’elaborarà una diagnosi territorial amb la ciutadania i agents socials. Una anàlisi completa de les particularitats i complexitats de l’entorn de la Colònia Güell. Aquesta serà incorporada i tinguda en compte en l’elaboració i redacció de les alternatives d’actuació que plantejaran els treballs posteriors de reflexió urbanística. 

En una segona fase, es debatrà i es recolliran propostes sobre les alternatives que es plantegin al planejament vigent i als diversos projectes urbanístics que s’hi han anat succeint al llarg del temps. Aquestes alternatives es formularan en base a les aportacions, aprenentatges i observacions sorgides al llarg de la diagnosi ciutadana de la fase inicial. 

Amb aquest objectiu, el Consorci Urbanístic de la Colònia Güell, l’INCASÒL i els Ajuntaments de Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat, inicien el procés participatiu que recollirà les propostes de la població i els actors implicats i que ha de permetre incorporar aportacions de la ciutadania i la societat civil a la reflexió urbanística sobre un àmbit supramunicipal de més de 80 hectàrees.

Els Ajuntaments de Santa Coloma i Sant Boi, així com la resta d’integrants del Consorci, us animem a participar activament d’aquest procés de participació innovador que ha de resoldre les diferents necessitats de futur del municipi, i alhora, preservar els seus valors patrimonials, culturals i ambientals. 

Al portal d’internet www.entorncoloniaguell.cat trobareu tota la informació sobre el procés participatiu, els eixos temàtics, els objectius del procés i la metodologia participativa. I a participa.gencat.cat us podreu inscriure a les diferents sessions en línia i presencials que es duran a terme al llarg dels pròxims mesos. 

Darrera actualització: 05.03.2021 | 16:16