Comença la recollida d'escombraries porta a porta

Dimecres, 2 de novembre de 2022 a les 10:00

Coincidint amb l’inici del servei, l’oficina informativa del nou sistema es trasllada a l’ajuntament.

Santa Coloma de Cervelló ha posat en marxa avui 2 de novembre el sistema de recollida d’escombraries porta a porta, amb l’objectiu d’incrementar de manera considerable el percentatge de residus que es recuperen al nostre municipi. D’aquesta manera es podran satisfer les exigències que marca la corresponent directiva europea.

La recollida ha començat a les urbanitzitzacions de Sant Roc, Can Via, La Pineda i Cesalpina, i s'ha recollit la fracció orgànica i de paper cartró. La recollida ha començat a les 8 del matí i s’ha realitzat amb normalitat.

Prèviament a l’inici del servei, s’han pintat àrees d’aportació per a les comunitats veïnals de més de sis habitatges on s’hagi considerat recomanable. En algun casos, especialment en aquells amb pendents pronunciats, s’ha considerat oportú instal·lar penjadors per a cubells.

També s’han repartit els contenidors als comerços i s’estan instal·lant els armaris a la via pública —fabricats amb plàstics reutilitzats— per a l’emmagatzematge dels residus orgànics del comerç.

Per la seva banda, la ciutadania ha respost de manera massiva a la crida feta a la seva participació, i a finals d’octubre el 73 % de la població ja havia recollit els cubells per a dipositar-hi les deixalles.

L'Oficina Central del Porta a Porta es trasllada a l'Ajuntament

Des del 2 de novembre, l’Oficina del «Porta a Porta», destinada a resoldre dubtes sobre aquest nou sistema de recollida, es trasllada a l’ajuntament, on oferirà atenció en els següents horaris:

  • Dilluns, dimecres i divendres: de 10.30 a 14 h
  • Dimarts i dijous: de 16 a 18 h

Telèfons de contacte:

  • Trucades al 93 548 03 52
  • WhatsApp al 621 195 793

Més informació sobre el Porta a Porta en aquest enllaç.

Darrera actualització: 03.11.2022 | 10:22