S'anul·la la Festa Major però es segueix apostant per la cultura

Divendres, 24 de juliol de 2020 a les 16:00

Amb aquest comunicat conjunt entre entitats organitzadores i la Regidoria de Cultura us volem fer avinent que la Festa Major, prevista pels dies 14, 15 i 16 d'agost, es posposa fins a l'any vinent.

Aquesta decisió ha estat motivada per la situació d'excepcionalitat que ha generat la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Havíem apostat per la celebració de la nostra Festa Major i havíem treballat conjuntament en un model d'actes on es garantia la seguretat dels assistents. Però els darrers rebrots i les mesures restrictives que afecten municipis molt propers al nostre, ens han fet replantejar la idoneïtat de celebrar actes populars al carrer.

Reivindiquem que la Cultura és segura, i volem remarcar que l'anul•lació no es deu a la manca de seguretat dels actes culturals, sinó a l'efecte crida no desitjat que podrien dur a fer trobades i celebracions més enllà d'aquests actes , en el context de la nostra Festa Major.

Malgrat aquesta situació volem seguir apostant per la cultura i el patrimoni cultural local. És per això que a partir d'avui hem posat fil a l'agulla per destinar el pressupost previst inicialment per a la Festa Major en foment de la cultura, i més concretament en la cultura local. Una part d'aquest pressupost es reinvertirà en actes culturals que es programaran previsiblement entre setembre i octubre. D'altra banda s'obrirà un procés participatiu perquè les entitats culturals presentin els seus projectes d'inversió en patrimoni cultural local. A mesura que aquestes propostes es vagin materialitzant, ho anirem anunciant mitjançant els canals oficials.

Salut i cultura!

Darrera actualització: 09.10.2020 | 17:20