Tot a punt per a posar en marxa el nou model de recollida de residus porta a porta

Dilluns, 29 de d’agost de 2022 a les 10:00

El veïnat de Santa Coloma ja pot recollir el material necessari per a poder fer ús del servei, que s’iniciarà a partir del pròxim 17 d’octubre.

El punt informatiu sobre el «Porta a Porta», ubicat a la Masia de Can Roc, ha obert dilluns 29 d’agost. Els veïns i les veïnes de Santa Coloma tenen fins al dia 15 d’octubre per a apropar-s’hi amb la carta emplenada que han rebut al seu domicili i recollir-hi el material informatiu i els nous cubells que permetran fer ús del nou servei de recollida  de residus a partir del dilluns 17 d’octubre, així com per a resoldre-hi tots els dubtes que puguin tenir sobre el seu funcionament. Aquest punt central de repartiment romandrà obert de dilluns a dissabte, des de les 10 fins a les 14 hores i de les 17 a les 20 hores. En cas de no haver rebut la carta, poden presentar-se igualment al punt de repartiment i allà ja se’ls hi assignaran els cubells. A partir del dia 2 de novembre, aquesta atenció al públic es traslladarà a l’ajuntament.

A més dels cubells estandarditzats, el material que es lliura de manera gratuïta a la ciutadania inclou un fulletó informatiu, un imant per a la nevera amb el calendari amb els dies de recollida, un paquet de bosses compostables i una targeta per a poder accedir a l’àrea d’emergència de contenidors.

Inici del servei

El nou model de recollida de residus porta a porta es posarà en marxa el 17 d’octubre amb la voluntat d’incrementar el nivell de recollida selectiva al municipi —que actualment es troba al voltant del 40 %— i, alhora, evitar el cost de la gestió, que va en augment any rere any i que grava els residus que no se separen. L’objectiu és que, amb el nou sistema, es pugui assolir un nivell de recollida superior al 70 %, per sobre del 55 % que marca com a mínim per a l’any 2025 la corresponent directiva europea. El sistema «Porta a Porta» preveu recollir a tot el municipi la fracció orgànica tres cops per setmana; els envasos lleugers, dos cops per setmana, i el paper i cartró i la fracció de rebuig, un dia per setmana.

Campanya informativa

Al mes de juny es va iniciar una campanya informativa sobre el nou model de recollida; des d’aleshores, educadors/es ambientals han visitat edificis plurifamiliars  —on s’ha establert també el lloc que ocuparan les zones d’aportació— i establiments comercials per explicar el funcionament del nou servei. S’han fet també reunions amb entitats i amb associacions de veïns/es.

Atenció ciutadana sobre el «Porta a Porta»

Oficina central del «Porta a Porta»
Del 21 d’agost al 15 d’octubre
De dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
A la masia de Can Roc

Punts de repartiment itinerants
De dilluns a divendres, de 17 a 21 h
Dissabtes, de 10 a 15 h i de 17 a 21 h

 • Biblioteca Joaquim Folguera
  Del 12 al 21 de setembre
   
 • Casal Municipal de Cesalpina
  Del 22 de setembre a l’1 d’octubre
   
 • Casal de Can Roc
  Del 6 al 8 d’octubre

Noves sessions informatives a la ciutadania sobre el «PaP»:

 • 9 de setembre a les 19 h
  Acte de presentació del «Porta a Porta»
  A la plaça del Pi Tallat
   
 • 12 de setembre, a les 19 h:
  Can Lluc (a la plaça de la Palmera)
   
 • 13 de setembre, a les 19 h:
  La Pineda (a la plaça Catalunya)
   
 • 19 de setembre, a les 19 h:
  Can Via (a la Llar d’Infants Rojas Feliu)
Darrera actualització: 31.08.2022 | 12:29