Departament de Serveis Socials Bàsics

Regidora: Meritxell Carreté Tosca
Tènica de Serveis Socials Bàsics: Maria del Mar Pino

Els Serveis Socials Bàsics de l'Ajuntament són el primer accés a la Xarxa Pública de Serveis Socials i el més proper a les persones del municipi. Els Serveis Socials Bàsics tenen un caràcter polivalent, comunitari i preventiu per tal de fomentar l'autonomia de les persones, atenent les diferents situacions de necessitat en què es troben o que es puguin presentar.

L'equip de professionals que hi treballen és multidisciplinari i està format per dues treballadores socials, una educadora social i una treballadora social que realitza les funcions de coordinació tècnica de l'equip i vetlla pel bon funcionament del servei.

A nivell administratiu, hi treballen dues professionals que donen suport a les tècniques del servei i a la vegada a altres regidories municipals.

Els Serveis Socials Bàsics treballen de forma individual, familiar i comunitària.

Respecte a l'atenció individual i familiar, es treballa en funció de la necessitat que presenta la persona.

Les treballadores socials atenen a la ciutadania en general, amb especial atenció a col·lectius amb necessitats específiques com ara: famílies, gent gran, persones amb discapacitats i/o dependència, persones en risc d'exclusió social i persones immigrades.

L'educadora social atén a famílies amb infants i adolescents i fa el seguiment en situacions de necessitat o d'especial dificultat, a nivell escolar, familiar i/o social. Treballa coordinadament amb les escoles del municipi, així com l'Institut, formant part de les comissions socials dels mateixos centres i realitzant tutories individuals.

Les professionals dels Serveis Socials, un cop reben la demanda per part dels ciutadans i ciutadanes, realitzen una primera valoració de la situació que planteja la persona o família. Posteriorment, estableixen un pla de treball acordat amb la mateixa on es proposen diferents tipus de mesures i ajuts (econòmics, laborals, jurídics, psicològics...) amb l'objectiu de donar suport a la persona perquè pugui resoldre la seva situació.

Cita prèvia
Cal concertar cita prèvia al telèfon 93 634 19 51.

Plaça de les Vinyes, s/n (edifici de l'Ajuntament) - 08690 Santa Coloma de Cervelló - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 634 19 51
Adreça electrònica: scc.ssocials@santacolomadecervello.cat
Horari:  
De dilluns a divendres de 9h a 14h. Dilluns i dimecres de 16h a 18h.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 26.06.2023 | 09:49