Circular informativa de la Regidoria de Salut sobre el Coronavirus COVID-19

Divendres, 28 de febrer de 2020 a les 13:00

Davant de la situació d’alarma i confusió a causa del coronavirus COVID-19 voldríem recordar-vos que no existeixen motius reals de preocupació a nivell local.

  • Per a la immensa majoria dels afectats la malaltia no entranya cap gravetat, de fet és més lleu que el grip. Només es complica en el cas de persones que prèviament ja tinguin malalties greus i immunodeprimits, especialment en gent edat avançada.
     
  • Els esforços que s’estan fent a nivell de salut pública internacional són sobre tot per evitar que aquesta malaltia passi a formar part de les malalties habituals i estigui sempre en circulació, no pas per la seva gravetat.
     
  • A Catalunya, de moment, només s’han detectat 2 casos de persones afectades, que estan perfectament controlats i que no impliquen cap risc.
     
  • Amb la informació disponible en aquest moment sembla que només les persones afectades i que presenten símptomes poden contagiar la malaltia.

Només en el cas de persones que presentin símptomes febre, dificultat respiratòria, tos... (similars al grip) i, en els 14 dies anteriors a presentar símptomes, hagin estat en contacte amb una persona afectada o hagin fet un viatge a zones on hi hagi nombrosos casos, cal que truquin al 061 perquè els informin dels passos a seguir.

Per a la resta de la població la única cosa que cal fer és seguir les recomanacions generals per prevenir malalties infeccioses com rentar-nos les mans amb freqüència i altres normes bàsiques d’higiene com cobrir-nos la boca i nas en cas de tos, utilitzar mocadors d’un sol ús i llençar-los després d’usar...

Finalment demanar-vos col·laboració per evitar difondre informació no contrastada que pugui perjudicar.

Jessica Muñoz
Regidora de Salut

Darrera actualització: 15.04.2020 | 09:50