Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló | 08690 | Pau Casals, 26-34 | Tel.: 93 645 07 00 | Fax: 93 634 01 95 | Horari: Dll a Dj de 8h30 a 18h i Dv de 8h30 a 15h

:: ESTEU A: Inici | Agenda | Regidoria de Medi Ambient | Jugatecambiental

FEBRER 2018

Dll

Dm

Dc

Dj

Dv

Dss

Dg

3

4

6

7

8

9

12

14

19

21

22

24

26

CALENDARI ANUAL

2016 | MEDI AMBIENT

JUGATECAMBIENTAL

Espai per al lleure que tracta de promoure el joc en família i el respecte pel nostre entorn. Es farà a través d’un seguit d’activitats i tallers dirigits per educadors ambientals, i un servei de préstec de material per jugar i explorar de forma respectuosa.

Aquestes activitats tindran lloc al Parc de Can Lluc . L’espai obrirà 2 hores, amb diferents àrees i serveis perquè gaudiu del parc en diferents estacions: una taula d’informació ambiental, espai de joc en família per divertir-se i explorar, tallers i itineraris guiats per educadors, activitats participatives i un servei de préstec de material per jugar respectuosament en el parc.

Organitza: Ajuntament. Regidoria de Medi Ambient - Col·laboren: Amics de la Muntanya | ADF Puig Vicenç. Secció Santa Coloma.

Usem la mateixa energia quan juguem a la consola, llegim un llibre o naveguem per Internet? Per on s'escapa l'energia a casa? Aquest taller permetrà a tots els participants obtenir informació sobre l'ús d'aigua i energia en l'àmbit domèstic i aprofundir en l'eficiència energètica.

Descobriran què ocorre quan consumim energia a les llars, quina petjada de carboni té associada, com es reflecteix aquest consum a les factures i aprendran tècniques i hàbits que podran fer a casa per optimitzar l'eficiència energètica, sigui reduint les pèrdues o sent més autosuficients.

Els participants podran utilitzar plaques solars per carregar el mòbil, podran experimentar amb una cuina solar i seran convidats a un petit suc de taronja. Es recomana portar una factura d'electricitat de casa.

INSCRIPCIÓ: A l’ Ajuntament, al telèfon 93 645 07 00 (de dilluns a dijous de 8h30 a 18h. Divendres de 8h30 a 15h) | Per correu electrònic a agustinsm@santacolomadecervello.cat |   
Places limitades.

Saps quina es la teva responsabilitat quan tens un animal de companyia? Saps com son i quines són les seves necessitats? Saps com has de passejar amb ells per entorns naturals i no molestar als essers vius propis de l'entorn? Saps quin son els beneficis que ens aporten els animals de companyia? Descobrirem aquestes qüestions i moltes més a partir d'un conte, una xerrada i una taller de maquillatge! Pots portar el teu gos a l’activitat

L'oreneta cuablanca és una espècie molt comuna i fàcil d'observar que té el costum de fer el seu característic niu de fang a les façanes de cases i esglésies. Descobrirem més particularitats d'aquesta interessant espècie i aprendrem a distingir-la fent dibuixos d’orenetes. Farem un itinerari plegats buscant on les orenetes fan el niu a la ciutat i buscarem formes d’ajudar-les!

Què veus quan vas al parc de Can Lluc? Un espai verd on només podem veure arbres o un lloc ple de vida amagada? Explorarem el parc com els biòlegs i descobrirem les espècies que són invisibles als nostres ulls. Per finalitzar l'activitat, alliberarem aus ferides que han estat tractades al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa.

Celebrem el dia del Medi Ambient tot jugant en família: tots plegats, pares i infants, jugarem sense parar a jocs ben moguts ambientals: “el bosc a les fosques”, “mussols i ratolins”, “el bosc dels senglars”, “els ocells internacionals”, i “arnes i ratpenats”!

Activitat de seguiment dels d’ocells que habiten al parc i realització d’un taller de menjadores tubulars per a l’alimentació suplementària dels ocells del parc i dels jardins.

9:30 Inscripcions per la bicicletada
10:00 Bicicletada "Pedala 2018", amb dos itineraris per a petits i grans. Cal portar la bicicleta i el casc.
11:30 Esmorzar per als participants

Activitat en la qual es treballaran els conceptes de salut ambiental i contaminació acústica a partir de la dansa com a pedagogia activa i creativa.

A través de diferents jocs i experiments descobrirem com funciona l'energia solar i quins avantatges té per al medi ambient.

Mitjançant uns jocs d'aigua i uns experiments senzills aprendrem d'una manera a ser més curosos en l'ús de l'aigua ales nostres accions quotidianes.

Descoberta del Parc de Can Lluc mitjançant una gimcana d'orientació on haurem de cercar diferents coordenades i superar diferents proves.

Experimentarem i coneixerem les diferents formes i textures de les plantes i elements que ens envolten, deixant que la natura ens inspiri d’una manera creativa i divertida.

Elaborarem jugant petites escultures amb elements naturals que construirem entre tots, que fotografiarem i que quedaran exposades al Parc durant unes hores, potenciant la nostre imaginació i creativitat artística.

A partir de l'oli brut d'ús domèstic fabricarem el nostre propi sabó recuperant una de les tradicions artesanals d’aprofitament i reutilització de l’oli vegetal.

Taller de curta durada en el qual els participants faran una dinàmica semblant al tradicional joc de l'oca però amb preguntes específiques sobre els residus i, més concretament, sobre la seva prevenció. El taulell i el dau són gegants de manera que els participants seuen al seu voltant, en grups. Durant el joc, l'educador els farà preguntes o hauran de passar proves sobre eco etiquetes, malbaratament alimentari, productes de km 0 i de temporada, embolcalls, envasos... Hi aniran sortint diferents conceptes: consum de proximitat, mercat d'intercanvi, reducció, reutilització, reciclatge, prevenció, malbaratament alimentari, obsolescència programada, compra compulsiva, etc.

Elaboració d’uns bonics i sostenibles ornaments nadalencs realitzats amb elements naturals i reciclats.

Organitza: Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló. Regidoria de Medi Ambient | Fundesplai. Fundació Catalana de l'Esplai | Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

 

 

 

 

Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló | 08690 | Pau Casals, 26-34 | Tel.: 93 645 07 00 | Fax: 93 634 01 95 | Horari: Dll a Dj de 8h30 a 18h i Dv de 8h30 a 15h