Cultura

CARTA DE SERVEIS

Descripció

El Departament de Cultura atén tres línies de treball principals: l'atenció i assessorament de les entitats culturals, l'organització del Cicle Festiu i la gestió dels equipaments culturals.

A Santa Coloma hi ha una vintena d'entitats culturals, totes elles molt actives. Des del Departament de Cultura atenem les seves necessitats logístiques (cessió de material, cessió d'espais), ens fem ressò de les activitats que organitzen i resolem dubtes que puguin tenir sobre qüestions administratives i legals.

El Cicle Festiu comença el 5 de gener amb la cavalcada de reis i acaba el 31 de desembre amb la Festa Major d'hivern. Algunes de les festes que formen part del cicle estan liderades per entitats a les quals donem suport, mentre que n'hi ha d'altres que organitzem i gestionem directament des del Departament.

El Centre Cívic Can Baruta és l'equipament on es concentren tots aquests recursos. A banda d'acollir el propi Departament, és un espai dedicat a acollir entitats, realitzar activitats culturals (exposicions, tallers, xerrades) i sobretot ser l'eix vertebrador de la vida cultural de Santa Coloma.

Altres equipaments culturals gestionats pel Departament de Cultura són la Biblioteca Pilarín Bayés, la Sala de Lectura Joaquim Folguera i el Centre Municipal Sant Lluís. Trobareu més informació al següent enllaç.

Serveis

  • Subvencions a entitats culturals del municipi, amb concurrència competitiva i nominatives. La convocatòria anual de les subvencions amb concurrència competitiva es pot consultar al següent enllaç. Les subvencions nominatives es poden consultar al pressupost municipal anual al següent enllaç.
  • Suport a les entitats.
  • Cessió d’espais als equipaments, previ pagament de la taxa corresponent, en funció de la disponibilitat i l’activitat per a la qual es vulgui llogar.
  • Biblioteca Municipal Pilarín Bayés (gestionada amb la Diputació de Barcelona): trobareu els serveis que ofereix al lloc web.
  • Cicle festiu: organització d’actes culturals i resolució de dubtes, així com gestió de la reserva d’entrades en aquells actes que ho requereixen. Podeu consultar el calendari del Cicle Festiu al següent enllaç.

Destinataris

L’accés als equipaments públics és lliure per a tota la ciutadania. Alguns serveis, com la cessió d’espais o material, poden ser únicament dirigits a entitats inscrites al registre Municipal d’Entitats de Santa Coloma de Cervelló. Així mateix, per accedir a les subvencions, les entitats també han d’estar inscrites al Registre Municipal d’Entitats i complir els requisits previstos a la convocatòria.

Canal d’accés al servei:

Taxes o preus públics associats

La taxa per la utilització privativa d’espais dels equipaments municipals està regulada a l’Ordenança fiscal número 14

Enllaços a la normativa reguladora i a informació addicional

Contacte

Contacte i horaris de les oficines d’atenció presencial relacionades amb el servei:

Centre Cívic Can Baruta
Carrer de Lluís Pasqual Roca, 2-4.
Horari: de dilluns a divendres de 10h a 21.15h (concertar cita prèvia)

Biblioteca Pilarín Bayés
Passatge de M. Mercè Marçal, s/n.
Horaris: dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 15.30h a 20.30h, dijous i dissabte de 10h a 13.30h.
Horari d'estiu (juny, juliol i setembre): dissabte tancat. Agost: tancat.
Telèfon: 93 634 13 58
Adreça electrònica: b.sta.colomac.pb@diba.cat

Identificació contacte i horaris de l’òrgan responsable de la gestió:
Sònia Sarmiento
Telèfon: 93 634 08 02
Adreça electrònica: scc.regidoriacultura@santacolomadecervello.cat

Darrera actualització: 19.09.2023 | 14:47