Comencen les obres d’ampliació del Parc de Can Lluc

Dimecres, 31 d'octubre de 2018 a les 00:00

L’actuació, que implica l’ampliació del parc entorn de la plaça de la Palmera, respon a una iniciativa conjunta de l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i permetrà recuperar i adequar un espai fins ara poc útil a la zona on conflueixen la riera de Can Carletes i la riera de Can Lluc.

Aquesta és la tercera gran actuació al Parc de Can Lluc, un parc urbà situat al centre de Santa Coloma que s’està consolidant com un espai de referència per al lleure, i que permet una millor integració dels barris de Can Lluc i Pla de les Vinyes. En aquesta ocasió, es milloraran els accessos a la part natural de la riera, s’hi guanyarà una nova esplanada per al joc lliure i activitats i es recuperarà el marge de la riera, que actualment és un espai desordenat i ecològicament de baix interès.

En paral·lel a aquesta obra, que té un període d’execució d’uns 6 mesos, l’Ajuntament està negociant amb l’AMB l’ampliació de l’àmbit metropolità del Parc de Can Lluc fins a la part baixa de la riera, on s’uneix amb el Parc dels Cirerers. Això permetria afegir una superfície important a l’actual parc metropolità, donant sentit lògic a tot l’àmbit de la riera, no només amb el parc urbà, els equipaments com la pista esportiva o la Jugateca ambiental, els jocs infantils, els camins i els espais enjardinats, sinó també amb l’espai natural de la riera, de gran interès ecològic. A més, l’ampliació de l’àmbit del parc metropolità permetria traspassar a l’AMB la gestió del manteniment de tot el conjunt. 

Darrera actualització: 31.10.2018 | 12:49