Mesures econòmiques i socials COVID-19

L'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló ha aprovat un paquet de mesures econòmiques per tal de minimitzar l'impacte econòmic que l'actual situació d'emergència sanitària provocada per la COVID-19 pot tenir sobre les famílies i el sector econòmic local.

Aquestes mesures adoptades pel govern municipal se sumen a les que han anunciat els Governs de la Generalitat de Catalunya i de l'Estat.

Entre les mesures aprovades per l'Ajuntament, la suspensió de quotes i rebuts de serveis Municipals com la Llar d'Infants, el Poliesportiu, els Espais Familiars, el programa Grans Actius i els Horts Urbans; i l'endarreriment de tributs Municipals com l'IBI, pendent d'aprovar el nou calendari, i de l'Impost de Vehicles, que s'endarrereix fins al 2 juny. També es suspenen o es compensen taxes comercials als establiments que han hagut de tancar.

Pel que fa a les persones i famílies en situació de vulnerabilitat, es mantenen i s'incrementen les ajudes, i des de Serveis Socials es fa un seguiment i detecció de nous casos, tenint especial cura de les persones grans.

NOTÍCIES

 • L'Ajuntament s'adhereix al decàleg per a la recuperació socioeconòmica elaborada pel municipalisme català L'Ajuntament s'adhereix al decàleg per a la recuperació socioeconòmica elaborada pel municipalisme català 14 d'abril de 2020

  L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló s’ha adherit al Decàleg per a la recuperació socioeconòmica dels municipis de Catalunya elaborat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Aquest decàleg presenta 55 mesures adreçades al conjunt d’administracions per reactivar socialment i econòmicament els nostres municipis després de la pandèmia de la COVID-19.

 • Reforç dels Serveis Socials davant l’emergència sanitària de la COVID-19 Reforç dels Serveis Socials davant l’emergència sanitària de la COVID-19 10 d'abril de 2020

  Davant la situació d'emergència sanitària provocada per la COVID-19, el Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament ha reforçat l'atenció i ha intensificat el seguiment telefònic d'aquelles persones i famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. També ha establert mecanismes per a detectar nous casos que es trobin en situació de risc a conseqüència de la crisi actual, posant especial èmfasi en la gent gran.

 • Cànon de l'aigua Reducció del 50% en el cànon de l’aigua durant els mesos d’abril i maig, i ampliació de la gratuïtat del cànon social per als col·lectius més vulnerables 9 d'abril de 2020

  Atenent les necessitats de les famílies en aquesta situació de crisi, el Govern de la Generalitat ha decidit, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), aplicar una reducció del 50% en el cànon de l’aigua, amb caràcter universal, per a tots els usuaris domèstics durant els mesos d’abril i maig. Aquesta mesura l’ACA també la fa efectiva a les indústries i resta d’activitats econòmiques.

 • El pagament de l’Impost de Vehicles s’endarrereix fins al 2 de juny El pagament de l’Impost de Vehicles s’endarrereix fins al 2 de juny 7 d'abril de 2020

  L'Ajuntament i l'Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona han acordat endarrerir el període de pagament de l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) al 2 de juny. Aquesta és una de les mesures que s'ha adoptat per a compensar els greuges econòmics que la crisi de la COVID-19 pot provocar sobre les famílies. Si ja heu rebut la carta de pagament, i us indica com a termini el 4 de maig, tingueu en compte que aquest termini s'ha allargat fins al 2 de juny.

 • Primeres mesures econòmiques Primeres mesures econòmiques per pal·liar els efectes del COVID-19 25 de març de 2020

  L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló ha aprovat un paquet de mesures econòmiques per tal de minimitzar l’impacte econòmic que l’actual situació d’emergència sanitària provocada pel COVID-19 pot tenir sobre les famílies i el sector econòmic local.

 • Targetes moneder Comencem a repartir les targetes moneder de les beques menjador 24 de març de 2020

  L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló ha començat a repartir avui casa per casa les targetes moneder a les famílies que rebien beques per al menjador escolar, per tal de garantir els àpats dels infants mentre els centres educatius segueixin tancats per la situació provocada pel coronavirus.

 • Manifest conjunt dels ens locals davant la crisi del coronavirus L’Ajuntament s’adhereix al manifest conjunt dels ens locals davant la crisi del coronavirus 23 de març de 2020

  L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló s’ha adherit al manifest conjunt dels ens locals davant la crisi del coronavirus que han elaborat l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació de Micropobles de Catalunya amb la voluntat d’unir esforços per afrontar la crisi del Coronavirus, demanar coresponsabilitat en les decisions que es prenen, i recursos i eines perquè els ens locals, des de la proximitat i el coneixement local, puguin treballar per superar els reptes presents i futurs d’aquesta emergència.

Darrera actualització: 29.05.2020 | 17:42
Darrera actualització: 29.05.2020 | 17:42