Promoure l’envelliment actiu en temps de pandèmia

Dilluns, 31 de maig de 2021 a les 11:55

La situació sanitària provocada per la pandèmia, el tancament dels casals i centres cívics i el confinament ha portat a moltes persones grans a una situació d’aïllament i soledat molt dura. Promoure activitats en línia, mantenir el contacte amb la gent gran i programar activitats a l’aire lliure amb aforament limitat quan la situació ho ha permès, ha estat doncs el principal objectiu durant l’estat d’alarma, a l’espera que arribés el desitjat moment de reobrir els casals de la gent gran.

Quan no eren possibles les activitats presencials, l’Activa’t bellugant el cos i la ment es va fer des de casa, amb uns vídeos on l’Ofèlia Gusi transmetia a la gent gran les ganes i l’empenta per a seguir actius. També es va editar i es va fer arribar a les persones usuàries de l’activitat un dossier amb exercicis i consells d’estimulació cognitiva. Quan la situació ho va permetre, l’Activa’t es va fer a l’aire lliure, amb grups reduïts i amb les mesures necessàries. 

Al setembre la Setmana de la Gent Gran es va celebrar en un format telemàtic, amb una classe de ball en línia, els tallers de flors de tardor i de cuina saludable, l’activitat de millora de la memòria a través de la música i el moviment i la lectura del Manifest de la Gent Gran, actes que es van poder seguir des de casa. 

El curs de català va continuar, però en format telemàtic, i el concurs de narrativa i poesia Primavera Literària s’ha pogut tancar amb un acte de lliurament de premis presencial a l’Ateneu Unió. 

L’edició de la revista Vitals també ha estat una iniciativa sorgida durant el temps de pandèmia per donar veu a totes les persones grans del municipi. Es tracta d’una publicació bimensual que edita la Regidoria de Gent Gran amb la col·laboració dels Casals de la Gent Gran. El primer número es va editar al febrer i el tercer número es reparteix aquest mes de juny conjuntament amb aquesta Actualitat.

Darrera actualització: 31.05.2021 | 08:19

Imatges

Promoure l’envelliment actiu en temps de pandèmia