Consell d'Infants

El Consell d’Infants Municipal és un espai de participació on nois i noies de 5è i 6è de primària, en representació dels seus companys i companyes, debaten i fan propostes per millorar el municipi des de la visió dels infants.

El Consell d’Infants es va crear al nostre municipi al gener del 2015, i forma part de la Xarxa de Participació Infantil de la Diputació de Barcelona.

El Consell reuneix a vint-i-dos nois i noies de 5è i 6è de les dues escoles del municipi que, en representació dels seus companys i companyes, debaten i fan propostes concretes a l’Ajuntament per tal de millorar el municipi.

Els infants no són ciutadans del demà, sinó que són ciutadans avui, amb la seva pròpia visió de la realitat. Les noies i els nois tenen opinions, interessos i responsabilitats pròpies de la seva edat. Amb tota seguretat, tenen opinió i criteri en moltes de les activitats en que prenen part: en l'àmbit de la família, de l'escola o institut, en entitats, al carrer, al barri,... A la seva mida, doncs, han de tenir el dret a participar activament, la qual cosa comporta, alhora, assumir uns determinats compromisos, desenvolupar el rol de representants, prendre consciència de l'entorn més proper, acceptant alhora, límits i respostes argumentades des del món adult.

L'experiència de formar part d'un projecte de participació infantil, és en sí mateix un exercici de ciutadania de ple dret en la construcció d'un entorn millor.

L’experiència del Consell d’Infants de Santa Coloma de Cervelló ha estat recollida al llibre “Recull d’experiències dels Consells d’Infants i/o Adolescents de Catalunya”, que va ser presentat al Simposi internacional “Infants i participació política. Els Consells d’Infants”, organitzat per la Universitat de Barcelona els dies 13 i 14 de desembre de 2016. Una oportunitat que la regidoria d’Educació va aprofitar per a impregnar-se de nous conceptes i noves idees, i sobretot, de la il·lusió i l’entusiasme dels infants que hi van participar.

Darrera actualització: 06.02.2018 | 12:42